Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 163-НС
Враца, 09.07.2021

ОТНОСНО: упълномощаване на членове на РИК Враца за предаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК на дата 10 юли 2021 г. и приемане на график за раздаването им в Шести изборен район-Врачански при произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Във връзка с правомощията на РИК – Враца съвместно с общинските администрации да следи за правилното разпределение и снабдяване на СИК с бюлетини, изборни книжа и материали, на основание чл.72, ал.1, т.1 и т.18 във вр. с чл.215 от Изборния кодекс (ИК), РИК- Враца    

Р Е Ш И:

  1. Утвърждава график за раздаване на бюлетини, изборни книжа и материали на СИК/ПСИК в Шести изборен район-Врачански, както следва:

Община

Членове на РИК Враца, упълномощени за раздаване

 

Враца

Маргарит Маждраков

Боряна Стаменова

 

 

Хайредин

Николай Николов

Козлодуй

Силия Иванова

Мизия

Горан Златков

Оряхово

Малинка Михайлова

 

 

Криводол

Албена Коцанкова

Борован

Красимира Банчева

Бяла Слатина

Лора Младенова-Атанасова

 

 

Мездра

Силвия Коларова

Роман

Снежана Ангелова

 

  1. УПЪЛНОМОЩАВА посочените по-горе членове на Районна избирателна комисия Враца да подписват протоколите за предаването и приемането на избирателните списъци, съответно на списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия.
  2. В случай на неявяване на председателя на секционната избирателна комисия, съответно на подвижната секционна избирателна комисия, бюлетините и останалите изборни книжа и материалите се получават и протоколите се подписват от заместник-председател на комисията.
  3. Протоколите се съставят и подписват в три еднообразни екземпляра - по един за секционната избирателна комисия, за РИК Враца и за съответната общинска администрация.
  4. Указва на общинските администрации в Шести изборен район-Врачански да осигурят присъствието на трима членове от секционната избирателна комисия, предложени от различни партии или коалиции като поне един от тях да има качеството „председател“, съответно „заместник-председател“ с оглед кръга на лицата, посочени в чл. 215, ал. 4 от ИК, подписващи протокол за предаването и приемането на избирателния списък и протокол за предаването и приемането на книжа и материали.
  5. Указва на общинските администрации в Шести изборен район-Врачански да осигурят транспортирането на бюлетините и останалите изборни книжа и материали след получаването им от СИК на 10 юли 2021 г. до съответната избирателна секция по указания в Изборния кодекс ред и да осигури охраната на транспортирането до съответните избирателни секции на територията на общината при възможност съобразно транспортния график на „Сиела Норма“ АД за доставка на специализираните устройства за машинно гласуване в определените за това избирателни секции на територията на общината.

            Настоящето решение да се сведе до знанието на Областна администрация- Враца за изпълнение /осигуряване на транспорт на бюлетини, протоколи и печати и на членове на РИК Враца/ до съответните общински администрации.

            Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Камелия Татарска

 

СЕКРЕТАР:

Маргарит Маждраков

 

обявено на ........................................                          свалено на .......................................

подпис: 1.                                                                     подпис: 1.

подпис: 2.                                                                     подпис: 2.

 

Председател: Камелия Кръстева Татарска

Секретар: Маргарит Марков Маждраков

* Публикувано на 09.07.2021 в 17:21 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

Решения

  • № 214-НС / 13.07.2021

    относно: работно време на Районна избирателна комисия Враца за периода от 13 юли 2021 г. до 25 юли 2021 година включително.

  • № 213-НС / 11.07.2021

    относно: сигнал за наличие на агитационни материали (плакати на ПП) на разстояние, по-малко от 50 м. от СИК № 7 в гр. Мездра

  • № 212-НС / 11.07.2021

    относно: сигнал относно лице, работещо с изборни документи и лични данни на гражданите в с. Враняк, община Бяла Слатина; СИК 060800023.

всички решения