Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 4-ПВР/НР
Враца, 17.09.2016

ОТНОСНО: заседания и начин на приемане на решения на Районна избирателна комисия в Шести район – Враца

на основание чл. 72, ал. 1, т. 1, вр. чл. 70 и чл.71 от Изборния кодекс,  Районна избирателна комисия в Шести район - Враца

 

Р Е Ш И:

  1. Заседанията на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца се свикват от нейния председател или по искане на една трета от членовете й. Проектът за дневен ред се публикува на интернет страницата на комисията, преди заседанието. За насрочените заседания членовете се уведомяват от Секретаря на комисията.
  2. Районна избирателна комисия в Шести район - Враца ще провежда заседанията си от 17:00 ч. по предварително обявен дневен ред. При необходимост часът на заседанията може да бъде променян.
  3. Заседанията на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца са законни, когато на тях присъстват повече от половината от членовете й.
  4. Кворумът на РИК се проверява от Секретаря или Заместник председател в началото на всяко заседание както и при гласуване.
  5. Присъствието на членовете на РИК  на засадание се удостоверява от Секретаря или Заместник председател в нарочен списък  по образец Приложение № 1 към настоящия протокол.
  6. Заседанията се ръководят от председателя на комисията, а в негово отсъствие - от определен от него заместник-председател.
  7. Районна избирателна комисия в Шести район - Враца приема решенията си с мнозинство две трети от присъстващите членове. Когато при приемане на решение липсва необходимото мнозинство, се смята, че е налице решение за отхвърляне, което подлежи на обжалване по реда на чл. 73 от ИК.
  8. Гласуването е явно и поименно. Гласува се „за" или „против". Не се допуска гласуване „въздържал се". Към всеки протокол се прилага списък с поименното гласуване на присъстващите членове по образец Приложение № 2 към настоящия протокол. Начинът на гласуването се удостоверява в приложението от Секретаря или Заместник председател на РИК.
  9. Членовете на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца могат да подписват протоколи и да гласуват решения с „особено мнение", когато не са съгласни с решението или с отразеното в протокола, като посочват в какво се изразява особеното мнение.
  10. За заседанията на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца се съставя протокол, който се подписва от председателя и секретаря.
  11. Решенията, удостоверенията и текущата кореспонденция на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца се подписват от председателя и секретаря.
  12. Когато председателят, съответно секретарят, отсъства, решенията, протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция се подписват от секретаря, съответно от председателя, и от заместник-председател.
  13. Когато едновременно отсъстват и председателят, и секретарят, решенията, протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция се подписват от заместник-председател и определен с решение на комисията член, предложени от различни партии и коалиции.
  14. Решенията, протоколите, удостоверенията и текущата кореспонденция на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца се подпечатват с печата на комисията.
  15. Заседанията на Районна избирателна комисия в Шести район - Враца се излъчват в реално време в интернет чрез интернет страницата на комисията, на която предварително се обявява проект за дневен ред.
  16. Районна избирателна комисия в Шести район - Враца поддържа интернет страница, на която публикува незабавно решенията си, пълните протоколи от заседанията си, предварителните и окончателните резултати от изборите в съответния изборен район, сканираните протоколи на секционните избирателни комисии и други документи и данни. На интернет страницата на комисията се публикуват и всички публични регистри при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни.
  17. Районна избирателна комисия в Шести район - Враца публикува на интернет страницата си видеозапис (архив) от заседанията на комисията незабавно след приключване на съответното заседание.
  18. Задълженията по т. 12 до т. 14 се изпълняват след създаване на техническа възможност.

Решението  подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Иво Францов

СЕКРЕТАР:  

Силвия Каменова

обявено на ........................................                          свалено на .......................................

подпис: 1.                                                                     подпис: 1.

подпис: 2.                                                                     подпис: 2.

 

 

Председател: Иво Петров Францов

Секретар: Силвия Николава Каменова

* Публикувано на 19.09.2016 в 19:08 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 281-ПВР / 18.11.2016

    относно: Жалба от Даниела Ленинова Чобанова за нарушения в СИК 061000079 кв. Кулата, общ. Враца

  • № 280– ПВР / 15.11.2016

    относно: допускане на техническа грешка при освобождаване и назначаване на членове на СИК в Шести изборен район – Враца, Община Бяла Слатина в изборите за президент и вицепрезидент на 13 ноември 2016 г.

  • № 279-ПВР / 15.11.2016

    относно: определяне на членове на РИК-Враца за предаване на ГД „ГРАО“ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г

всички решения