Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 267-ПВР
Враца, 13.11.2016

ОТНОСНО: Жалба от Иванка Стефанова Стоянова-Дуарте в качеството й на Представител на ИК за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова, като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Републиката.

Постъпила е жалба до РИК – Враца с вх.№ 465/13.11. 2016 г. от Иванка Стефанова Стоянова-Дуарте в качеството й на Представител на ИК за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова, като независими кандидати за президент и вицепрезидент на Републиката. В жалбата се съдържат данни, че в избирателните секции на ПУИ „Петър Берон“ – град Враца се провежда неправомерна агитация от Серьожа Пеев – представител на организационно-техническия екип на Община Враца.

Жалбата се явява подадена в срок от надлежно упълномощено лице и е допустима.

За извършване на проверка РИК – Враца сформира работна група в състав – Марин Връбчев, Милена Миковска и Николай Николов. След като извърши проверка на място в ПУИ „Петър Берон“ – град Враца работната група установи следното:

След като извърши проверка на място на отразеното, РИК – Враца констатира, че действително на лицето Серьожа Пеев се намира като представител на община Враца пред избирателните секции на ПУИ „Петър Берон“ – град Враца, при което и самият той не отрича, че е показвал на близки и роднини как да гласуват. Във връзка с констатираното лицето премести бюрото, на което се намира на разстояние от избирателните секции

Предвид изложеното, РИК – Враца приема, че е налице нарушение на разпоредбите на ИК, поради което жалбата се явява основателна и следва да бъде уважена.

На основание чл.72, ал.1, т.1 и т. 20 от ИК,  РИК – ВРАЦА  

Р Е Ш И:

Приема, че е налице нарушение на избирателния процес от страна на лицето Серьожа Пеев – представител на организационно-техническия екип на Община Враца.

Указва на Серьожа Пеев, че при повторно нарушение ще бъде отстранен от района на избирателните секции.

Решението  подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Иво Францов

СЕКРЕТАР:  

Силвия Каменова

обявено на ........................................                          свалено на .......................................

подпис: 1.                                                                     подпис: 1.

подпис: 2.                                                                     подпис: 2.

Председател: Иво Петров Францов

Секретар: Силвия Николава Каменова

* Публикувано на 13.11.2016 в 12:18 часа

Календар

Решения

  • № 281-ПВР / 18.11.2016

    относно: Жалба от Даниела Ленинова Чобанова за нарушения в СИК 061000079 кв. Кулата, общ. Враца

  • № 280– ПВР / 15.11.2016

    относно: допускане на техническа грешка при освобождаване и назначаване на членове на СИК в Шести изборен район – Враца, Община Бяла Слатина в изборите за президент и вицепрезидент на 13 ноември 2016 г.

  • № 279-ПВР / 15.11.2016

    относно: определяне на членове на РИК-Враца за предаване на ГД „ГРАО“ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г

всички решения