Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 125-ПВР/НР
Враца, 03.11.2016

ОТНОСНО: Приемане на Оперативен план за организацията на работата в РИК – Враца в деня на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г. и приемането от СИК на изборните книжа и материали относно резултатите от изборите и националния референдум

На основание чл.72, ал.1, т.1, от Изборния кодекс, РИК – Враца

 

Р Е Ш И:

 

  1. Приема Оперативен план за организацията на работата в РИК – Враца в деня на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г. и приемането от СИК на изборните книжа и материали относно резултатите от изборите и националния референдум, съгласно Приложение 1 – неразделна част от настоящото решение.
  2. Решението да се изпрати за сведение и изпълнение на общинските администрации в изборния район.

 

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок пред ЦИК.   

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Иво Францов

 

СЕКРЕТАР: Силвия Каменова

 

 

Обявено на: ...................2016 г., ..............ч.             Свалено на: ...............2016 г., ...............ч.

1.........................                                                       1.........................

2.........................                                                       2.........................

 

 

 

 

 

 

Приложение 1

 

ОПЕРАТИВЕН ПЛАН

за организацията на работата в РИК – Враца в деня на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г. и приемането от СИК на изборните книжа и материали относно резултатите от изборите и националния референдум

 

  1. РИК – Враца със свое Решение № 124-ПВР/НР от 03.11.2016 г. е разпределил членовете комисията по общини за предаване на изборните книжа и материали за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г., както следва:
  2.  

Община

Член на РИК

Враца

Иво Петров Францов, Милена Николаева Миковска, Силвия Николова Каменова, Снежана Христова Ангелова

Борован

Цветомила Димитрова Маринова

Бяла Слатина

Николай Руменов Николов

Мездра

Виктория Владимирова Гарванска

Роман

Марин Иванов Връбчев

Хайредин

Нина Пламенова Спасова

Козлодуй

Калина Емилова Динкова

Оряхово

Георги Иванов Петров

Мизия

Марина Маринова Мишева

Криводол

Цветелина Николаева Йорданова

  1. РИК – Враца съвместно с ОД на МВР и Областна администрация – Враца е утвърдил следният окончателен график за транспортиране на бюлетини, печати и протоколи за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г.

 

Дата

Час на товарене

Час на тръгване

Община

Член на РИК

1

05.11.2016 г.

6:00

6:30

Враца

Иво Францов,

Милена Миковска,

Силвия Каменова,

Снежана Ангелова

2

05.11.2016 г.

8:30

9:00

Мездра

Виктория Гарванска

3

05.11.2016 г.

8:30

9:00

Роман

Марин Връбчев

4

05.11.2016 г.

9:30

10:00

Криводол

Цветелина Йорданова

5

05.11.2016 г.

8:00

8:30

Оряхово

Георги Петров

6

05.11.2016 г.

8:00

8:30

Мизия

Марина Мишева

7

05.11.2016 г.

8:00

8:30

Козлодуй

Калина Динкова

8

05.11.2016 г.

8:00

8:30

Хайредин

Нина Спасова

9

05.11.2016 г.

9:00

9:30

Борован

Цветомила Маринова

10

05.11.2016 г.

9:00

9:30

Бяла Слатина

Николай Николов

 

  1. РИК – Враца ще работи в изборния ден в предоставените й помещения в сградата на областна администрация – Враца от 06.45 ч. до 21.00 ч. и ще приема всички сигнали и жалби място, по следните телефони: 092/ 620 072; 0878 732 130; 0878 738 186 и по електронната поща на адрес [email protected] и [email protected].

РИК – Враца определя работна група по жалби и сигнали  в състав:

Ръководител: Иво Францов;

Членове: Милена Миковска;

Силвия Каменова;

Марин Връбчев;

Цветомила Маринова.

Ръководителят на работната група разпределя незабавно постъпилите жалби и сигнали, който се разглеждат от комисията най-късно до един час от постъпването им, освен когато предметът на жалбата или сигнала изисква извършването на допълнителни действия по проверка на твърдените обстоятелства. Постъпилите жалби и сигнали, чието разглеждане е от компетентността на органите на МВР, ДАНС и прокуратурата се препращат незабавно чрез определения за връзка с тях член на комисията Иво Францов. Ръководителят на работната група докладва на комисията всички от препратените по компетентност жалби или сигнали на първото заседание след постъпването им.

 

  1. РИК – Враца определя работна група за връзка и контрол върху дейността на преброителя в състав:

Ръководител: Силвия Каменова;

Членове: Виктория Гарванска

Цветелина Йорданова;

Марина Мишева;

Георги Петров;

Николай Николов.

Ръководителят на работната група докладва незабавно на комисията всички въпроси постъпили от преброителя и отговорниците на ИП към РИК. Работната група проверява разполагането на работните места и следи за изпълнението на:

- осигуряване на преброителя на необходимата информация за:

а) номера на всяка секция;

б) местонахождението на всяка секция (населено място/адрес);

в) кметството, в което се намира секцията (ако има такова);

г) населените места, избирателите от които гласуват в тази секция (ако има такива населени места).

-  най-късно до края на изборния ден (6 ноември 2016 г.) да бъде осигурена информация на преброителя за неоткрити секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

-  предоставянето на охрана на помещението и списък на представителите на преброителя, които имат достъп до изчислителния пункт (ИП).

- определянето заедно с отговорника на ИП на място за наблюдателите, застъпниците и представителите на партиите и коалициите, което да осигурява пряка видимост към компютрите, на които се въвеждат данните, така че да не се пречи при работата на операторите.

 

  1. РИК – Враца определя работна група за машинно гласуване в състав:

1.Калина Динкова

2.Снежана Христова

  1. РИК – Враца определя следния график за предаване на информация за началото на изборния ден и активността в изборния ден:

РИК – Враца до 20:00 ч. на 5 ноември 2016 г. предоставя на ЦИК информация за броя на избирателите в района.

Всяка СИК изпраща до съответната общинска администрация информация, съдържаща следните данни:

– до 8,00 ч. – открити ли са всички избирателни секции, работят ли нормално, имат ли възникнали проблеми, както и информация за секциите, в които не са се явили всички членове, като се посочва общият брой на членовете в съответната СИК и броят на неявилите се членове;

– към 10,00 ч., 13,00 ч. и 17,00 ч. – броя на гласувалите.

– в 20.30 ч. – информация за приключване на гласуването в изборния ден и за секциите, в които гласуването продължава след 20,00 ч.

Общинската администрация обобщава и предава получената от СИК информация на РИК на следните телефони: 092/ 620 072; 0878 732 130; 0878 738 186

Информацията от РИК до ЦИК се изпраща по телефон/факс съответно до 10,30 ч., 13,30 ч. и 17,30 ч.,

- 20,30 ч. - информация за приключване на гласуването в изборния ден и за секциите, в които гласуването продължава след 20,00 ч.:

  1. РИК – Враца ще приема изборните книжа и материали в салона на СУ „Отец Паисий“, гр. Враца след 21.00 в изборния ден. РИК – Враца определя следните членове за приемане от СИК на протоколите с резултатите от гласуването и избирателните списъци след приключване на гласуването, както следва:

І.Първа контрола – за предаване и проверка на  „Плик 1 ПВР – Списъци на СИК №…“; „Плик № 2 ПВР – Протоколи на СИК №…“ „Плик 3 НР – Списъци на СИК №…“ и „Плик № 4 НР – Протоколи на СИК №…“ – Цветелина Йорданова, подпомагана от технически сътрудници.

 

ІІ.Втора контрола – за проверка на протоколите на СИК:

  1. Виктория Гарванска
  2. Нина Спасова
  3. Милена Миковска
  4. Калина Динкова
  5. Марина Мишева
  6. Николай Николов
  7. Марин Връбчев
  8. Цветомила Маринова
  9. Снежана Христова
  10. Георги ПетровІІІ.Трета контрола за сверяване на данните в протокола с издадената от преброителя разписка: а) за периода на обработка на резултатите в ИП към РИК – отговорниците на ИП, операторите на компютри, представителите на преброителя, членовете на РИК и ЦИК и персоналът за сервизно обслужване на техниката;Наблюдателите, застъпниците, представителите на партии, коалиции, инициативни комитети и представители на средствата за масово осведомяване могат да присъстват при въвеждането на данните от протоколите на СИК на предварително определените от РИК и отговорника на ИП места.Наблюдателите, застъпниците, представителите на партии, коалиции, инициативни комитети и представители на средствата за масово осведомяване не могат да се намесват при работата на операторите и членовете на СИК.  Председател:……………..                                                                                  Секретар:………………
  11.            (Силвия Каменова)
  12.  
  13.                         (Иво Францов)
  14.  
  15.  
  16. При неспазване на реда в помещението съответният наблюдател, застъпник, представител на партия, коалиция, инициативен комитет или представител на средство за масово осведомяване се предупреждава, а при необходимост се отстранява от залата.
  17. Местата да осигуряват пряка видимост към компютрите, на които се въвеждат данни.
  18. б) за периода от приключване на гласуването на 6 ноември 2016 г. до приключване на работата на пункта – отговорниците на ИП, операторите на компютри, персоналът за сервизно обслужване на техниката, представителите на преброителя, членовете на РИК и техническите сътрудници на комисията, членовете на ЦИК и приносителите на протоколи от СИК, наблюдатели, застъпници, представители на партии, коалиции и инициативни комитети.
  19. 8. РИК – Враца определя следните правила за достъп до ИП
  20. Иво Францов и Силвия Каменова, подпомагани от технически сътрудник.
  21.  

Председател: Иво Петров Францов

Секретар: Силвия Николава Каменова

* Публикувано на 03.11.2016 в 21:04 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031 

Решения

  • № 281-ПВР / 18.11.2016

    относно: Жалба от Даниела Ленинова Чобанова за нарушения в СИК 061000079 кв. Кулата, общ. Враца

  • № 280– ПВР / 15.11.2016

    относно: допускане на техническа грешка при освобождаване и назначаване на членове на СИК в Шести изборен район – Враца, Община Бяла Слатина в изборите за президент и вицепрезидент на 13 ноември 2016 г.

  • № 279-ПВР / 15.11.2016

    относно: определяне на членове на РИК-Враца за предаване на ГД „ГРАО“ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г

всички решения