Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 210-ЕП
Враца, 29.05.2019

ОТНОСНО: указания към СИК за привеждане в съответствие с методическите указания на ЦИК книжата и документите си по повод приемане и обработка на секционния протокол от РИК

По време на приемането на СИК на територията на РИК Враца след края на изборния ден за произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. се установиха пропуски от страна на СИК при подготовка на книжата им за предаване в РИК, изразяващи се в неправилно поставяне на Плик № 1 „Списъци на СИК“ в торбата и поставяне на флаш-паметите при секциите, в които има машинно гласуване отново в торбата на СИК.

Предвид установеното и на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс и Решение № 246-ЕП/02.05.2019 г., РИК Враца

 

Р Е Ш И:

 

Указва на секционните избирателни комисии, които по погрешка са поставили Плик № 1 „Списъци на СИК“ съдържащ избирателните списъци на съответната СИК и/или и поставяне на флаш-паметите при секциите, в които има машинно гласуване отново в торбата на СИК в торбата да предприемат необходимите действия при възможност в пълен състав, но задължително при необходимия кворум съобразно броя на членовете в съответната секция своевременни действия да приведат в съответствие с методическите указания на ЦИК книжата и документите си по повод приемане и обработка на секционния протокол от РИК и да предоставят на РИК плик № 1-„Списъци на СИК“, които РИК има задължение да предаде на ТЗ на ГД ГРАО при МРРБ за извършване на проверка, съответно флаш-паметите при секциите, в които има машинно гласуване, без които СИК не може да отчете резултата си пред РИК и които РИК има задължение да предостави на ЦИК.

 

            Решението  подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Боряна Стаменова

 

СЕКРЕТАР:

Силвия Каменова

 

обявено на ........................................                          свалено на .......................................

подпис: 1.                                                                     подпис: 1.

подпис: 2.                                                                     подпис: 2.

Председател: Боряна Миткова Стаменова

Секретар: Силвия Николова Каменова

* Публикувано на 29.05.2019 в 12:33 часа

Календар

Решения

  • № 213-ЕП / 29.05.2019

    относно: : определяне на членове на РИК-Враца за предаване на ТЗ на ГД ГРАО при МРРБ на избирателните списъци, декларации и удостоверения към тях, списъци на заличени лица и списъците за допълнително вписване на придружители от проведените избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

  • № 212-ЕП / 29.05.2019

    относно: работно време на Районна избирателна комисия Враца за периода от 30 май 2019 г. до 9 юни 2019 г.

  • № 211-ЕП / 29.05.2019

    относно: повторно преброяване на гласове, получени в избирателна секция

всички решения